Laatste nieuws
Bouwend Nederland
Description here!

 • Bouw en Infra inspireren leerlingen op de Career Day Noord
  Van 11 t/m 13 december 2018 heeft Bouwend Nederland regio Oost deelgenomen aan de door Jet-Net & TechNet georganiseerde Career Days. Tijdens dit evenement hebben 500 vmbo leerlingen (3/4 GL en TL) en 1.000 havo 4/vwo 5 (NG/NT) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven ervaren. Een ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren voor wat de Bouw en Infra maakt, wie er werkt in de Bouw en Infra en wat ze er zelf mee kunnen.

 • Ledenvoordeel: ongevallenregeling CAO BTER of een werknemersschadeverzekering?
  Veiligheid op de bouw is een belangrijk onderwerp. Wanneer een ongeval plaatsvindt wordt u er als werkgever al gauw op aangekeken. Vaak terecht, want de wetgeving stelt strenge eisen. En natuurlijk moet aandacht voor het voorkomen van ongevallen voorop staan. Maar ook in gevallen dat u formeel niet aansprakelijk of zorgplichtig bent, kan uw imago onder druk komen te staan.

 • BNR Bouwmeesters: ruzie in de bouwkeet
  Bouwconflicten zijn van alledag, maar hoe zorg je ervoor dat je als partijen bij een bouwproject niet vechtend het nieuwe jaar ingaat? Bouwmeesters ging in de uitzending van maandag 10 december in op de rol van arbitrage en mediation. Te gast in de studio waren: Arènso Bakker van Mediators in Vastgoed (van RICS, Royal Institution of Chartered Surveyors) en eigenaar van adviesbureau NLHave en Arent van Wassenaer, bouwadvocaat, arbiter en mediator namens Presolve en auteur van het boek A Practical Guide to Succesful Construction Projects

 • Samenwerkingsagenda provincie en Bouwend Nederland geactualiseerd
  Maar liefst 220.000 nieuwe woningen erbij vóór 2040 én alle woningen energieneutraal vóór 2050.

 • Minister Ollongren: in de Achterhoek pakken ze door
  De minister is positief over de aanpak van de Achterhoek. Tijdens haar werkbezoek is ze eerst bij BINX Smartility in Groenlo. Het bedrijf laat zien hoe ze met nieuwe technologie slim en efficiënt bouwen en hoe ze jong talent aantrekken.

 • Achterhoek Raad: Visie2030 verder aanscherpen
  Op 3 december 2018 besprak de Achterhoek Raad de Visie2030, waarvoor de Achterhoek Board* de eerste contouren heeft geschetst. De bijeenkomst vond plaats in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De 49 leden van de raad, allen vertegenwoordigers van politieke partijen in de zeven gemeenten, werd gevraagd richting te geven aan de verdere uitwerking van de Visie. Enkele leden van de Board gaven een toelichting op de thema’s Smart Living, Smart Economy en Smart Governance. Deze thema’s vormen niet alleen de basis van de Visie2030 maar ook van de Regio Deal, waarvoor de Achterhoek onlangs 20 miljoen euro vanuit het Rijk kreeg toegewezen.

 • Bouw mikt op instroom uit andere sectoren
  Voor de extra arbeidsvraag moet de bouwsector het op korte termijn vooral hebben van mensen die uit een andere bedrijfstak overstappen naar de bouw en infra. Op die (deel)uitkomst van de eind november gepubliceerde EIB-studie over de bouwarbeidsmarkt haakt de ‘real-life’ televisieserie ‘Je gaat het maken’ in die komend voorjaar te zien zal zijn bij RTL4. “De EIB-onderzoekers ramen het aantal potentiële zij-instromers uit andere sectoren op een kleine twaalfduizend”, licht Programmamanager instroom Kathelijne Koster toe.

 • Veiligheid is het béste voornemen voor 2019
  Op woensdag 12 december vindt in de Tweede Kamer het Rondetafelgesprek veiligheidsrisico’s bouwprojecten plaats. Aanleiding van de hoorzitting is het rapport ‘Bouwen aan constructieve veiligheid - Lessen uit instorting parkeergebouw Eindhoven’ van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Fries Heinis, Algemeen Directeur van Bouwend Nederland, licht toe hoe het er met de veiligheid in de bouw voor staat.

 • Column / Provincie en ondernemers innoveren samen in Overijssel
  Hoe kunnen we overlast tegengaan rondom de voormalige Vliegbasis Twente? Hoe kunnen wij onze Overijsselse bruggen en viaducten efficiënter inspecteren? Voor het vinden van de antwoorden op deze en andere belangrijke vragen doen we als provincie graag een beroep op de kennis, creativiteit en ervaring van onze innovatieve ondernemers.

 • Ledenvoordelen - optimale bescherming voor medewerkers in de (natte) winterperiode
  We hebben in Nederland minder te maken met erg koud winterweer (slechts 10 procent van het totale arbeidsjaar), dan met veel neerslag en wind. Het is dan ook belangrijk om werknemers wind- en waterdichte kleding aan te bieden. Maar als die kleding vervolgens onvoldoende ademend is, is deze niet geschikt als doorwerkkleding. Dan krijgen ze het sneller koud, last van spierkrachten en kunnen ze niet meer optimaal werken en vergroot dit het risico op ongevallen.

Banner

Poll

Hoe heeft u ons gevonden?