Laatste nieuws
Bouwend Nederland
Description here!

 • Symposium RegioIngenieur
  Op donderdag 31 oktober zal RegioIngenieur wederom een symposium houden. Het symposium zal gaan over digitaliseren en contracten. Met als onderwerpen: De digideal, assetmanagement, innovatie belemmeringen, risicomanagement , innovatieve convenanten en de toekomst van (gemeentelijke) ingenieursbureaus.

 • Symposium 'Circulariteit én winstgevendheid: Nederland als gamechanger in de bouw'
  Op 25 november vindt een symposium plaats voor de gehele bouwkolom. Dit wordt georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Leadax – het nieuwe lood, OostNL, VNO-NCW, Circles, Cirkelstad en ING.

 • Mis het niet: tot 30 oktober vroegboekkorting op uw weercertificaat
  De weerverletdekking van CelsiusPro biedt u de mogelijkheid u in te dekken tegen de financiële gevolgen van (langdurige) ongunstige weersomstandigheden. Wees er snel bij en profiteer tot 30 oktober van 5% vroegboekkorting.

 • Ruim 4,4 miljard euro omzet gemoeid met problemen rond stikstofimpasse
  Het kabinet heeft op 4 oktober 2019, de korte termijn aanpak gepresenteerd om uit de stikstofimpasse te komen. Bouwend Nederland is voorzichtig optimistisch over de voorgestelde maatregelen; haast bij de uitvoering is echter geboden en de urgentie moet gewaarborgd blijven. Met de problematiek is ruim 4,4 miljard euro aan omzet gemoeid, zo blijkt uit een enquête onder de leden van Bouwend Nederland.

 • Aannemingsbedrijf Gebr. Oomen b.v. bestaat 50 jaar!!!
  Bouwend Nederland feliciteert lidbedrijf Gebr. Oomen met het 50-jarig jubileum.

 • Bouwend Nederland in de media over stikstofproblemen
  Bouwend Nederland is blij dat het kabinet de urgentie van het stikstofprobleem voelt en erkent. Hiervoor spreken we onze waardering uit. We zijn blij dat er geld en maatregelen vrijgemaakt worden om deze impasse op te lossen. We houden echter zorgen over de acute gevallen. Uit een enquête die werd ingevuld door 20 procent van onze lidbedrijven blijkt dat alleen al bij hen ruim 950 woningbouw en infraprojecten liggen nog stil liggen. Dit moet zo snel als kan worden opgelost. Hiervoor wordt gelobbyd voor én achter de schermen.

 • Officieel startschot BouwLab R&Do door Maxime Verhagen
  Op woensdag 30 oktober gaat het BouwLab R&Do officieel van start bij de 3D Makers Zone in Haarlem. BouwLab R&Do is een innovatie- en experimenteerplek waar allerlei partijen uit de bouwwereld samenkomen voor het versnellen van innovaties binnen de bouw. Een onafhankelijke proeftuin met Research & vooral Doing als credo.

 • BNR Bouwmeesters: 25 uitblinkers, maar publiek aanbesteden kan stuk duurzamer
  De Top 25 van meest duurzame publieke opdrachtgevers werd in de uitzending van 7 oktober besproken. Winnaars zijn goed op weg, maar duurzaamheid verdient meer aandacht van opdrachtgever. Bouwmeesters sprak hierover met één van de opdrachtgevers uit de lijst en een aanbestedingsexpert. Te gast waren: Marten Klein, directeur van het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam, die op nummer 25 staat; en Jaap de Koning, aanbestedingsexpert en hoofd Witteveen+Bos Amsterdam.

 • 10 tips: zo besteden 25 duurzame overheden aan
  Bouwend Nederland pleit al jaren voor meer kwaliteit in aanbestedingen, met meer aandacht voor duurzaamheid en niet alleen gunnen op prijs. Op maandag 7 oktober maakte Bouwend Nederland de Top 25 bekend van publieke opdrachtgevers die het goede voorbeeld geven. Als winnaar kwam de provincie Noord-Brabant uit de bus, gevolgd door de gemeenten Amersfoort en Hollands Kroon. Een rondvraag bij deze drie ‘duurzaamheidsambassadeurs’ leverde elf tips op aan publieke opdrachtgevers die zich met duurzaamheid ook meer willen onderscheiden.

 • Noord-Brabant beste duurzame aanbesteder: Gaaf, en nou doorpakken
  Zoals directeur Pieter Litjens van kennisinstituut CROW vorige week al op deze plek schreef in zijn column: verduurzaming is een van de grote uitdagingen waar de bouw- en infrasector voor staat. Om dan op dat gebied als beste van de 83 grootste publieke aanbesteders in Nederland uit de bus te komen, is iets waar we als provincie trots op zijn. Of kortweg: Gaaf.

Banner

Poll

Hoe heeft u ons gevonden?