Laatste nieuws
Bouwend Nederland
Description here!

 • Hét KLIMAATDEBAT van Hart van Brabant; Op weg naar een CO2 neutrale woonomgeving in Hart van Brabant
  U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan hét Klimaatdebat van de regio Hart van Brabant. Dit vindt plaats op donderdag 25 oktober van 12.00-17.20 uur in het Willem II Stadion te Tilburg. O.a. georganiseerd door de gemeente Tilburg.

 • Marktdag Ondernemend Samen Werken | Klimaat in concurrentie? | 7 november 2018
  Met medewerking van o.a. Diederik Samsom en Doekle Terpstra.     Het begint een traditie te worden: de Marktdag in de provincie Utrecht, waar jaarlijks zo’n 200 deelnemers uit de bouwkolom elkaar ontmoeten om te netwerken en met elkaar in gesprek te gaan over actuele bouw gerelateerde thema’s en over vormen van samenwerken tussen markt en overheid. Bent u benieuwd naar de gevolgen van klimaatveranderingen in de samenleving en de gebouwde omgeving? Zijn er naast bedreigingen juist ook kansen? Kom dan inspiratie opdoen, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Dit jaar zijn we te gast op het hoofdkantoor van AFAS in Leusden waar een bijzonder programma in de steigers staat.

 • Dirigent zijn in plaats van marionet
  “Timemanagement is, naast allerlei handige trucjes, vooral persoonlijk leiderschap” Door de grote belangstelling voor de workshop Timemanagement tijdens de Regiodag eind januari in de Efteling, hebben de afdelingen afgelopen mei, via de BNL Academy, In Breda en Leende vier trainingen Timemanagement georganiseerd. Onder leiding van Peter Vos - schrijver van ‘Hét Powerboek’ - kregen de deelnemers in een halve dag inzicht hoe zij chaos konden ombuigen naar controle, rust en minder stress.

 • De gehele keten bij bouwonderwijs betrekken
  SPB Gouwe en Rijnstreek leidt al 35 jaar leerlingen op voor de bouw. “De laatste tijd loopt het aanbod terug, terwijl de vraag groeit. Als we de komende 35 jaar willen blijven opleiden, moeten we de gehele keten hierbij betrekken”, zegt Ramon Looije, directeur van SPB Gouwe en Rijnstreek. Dat was het vertrekpunt voor de Bouwacademie Gouwe en Rijnstreek.

 • Voorkom vertraging, check de bouwprocedures
  Stel je voor: je bent ontwikkelaar en ziet een prachtige kans voor nieuwbouw aan de rand van een populair Noord-Hollands dorp. Je weet er voordelig een weiland op te kopen en begint met het maken van je woningplannen. Goed idee, toch? Tot het moment dat je plan wordt afgekeurd. Omdat je termijn voor inschrijving verstreken is, je buiten de weidevogels had gerekend of zelfs omdat er überhaupt in jouw weiland niet gebouwd mag worden. Nu is er als hulpmiddel een infographic om eerder zicht te krijgen in provinciaal beleid en regelgeving. “Een a tot z checklist waarmee je onuitvoerbare plannen kunt voorkomen.”

 • Jong Bouwend Nederland Oost is altijd opzoek naar jong & fris talent (M/V)
  Jong Bouwend Nederland Oost (JBNO) is dringend toe aan frisse input van jonge bouwondernemers, vinden de huidige bestuursleden. Maar wie wil er nou de hele dag vergaderen? “Dat valt reuze mee,” zegt scheidend voorzitter Guido van Tongeren: “Ik ben er gemiddeld een dag per maand mee kwijt en het levert mij een heel netwerk én invloed in mijn sector op.” Wie wil?

 • Marktsessies Expeditie Energieneutraal in Assen boeien met aansprekende sprekers
  Het voorstel voor hoofdlijnen van het klimaatakkoord levert spannende toekomstbeelden en open eindjes op. Ze kwamen en komen aan bod tijdens bijeenkomsten van Expeditie Energieneutraal Wonen in Drenthe.

 • STABU: vertrouwde rol, vernieuwde koers
  De STABU-systematiek wordt inmiddels breed toegepast in de B&U-sector, dankzij tientallen jaren van ontwikkeling door specialisten, belanghebbenden en gebruikers. Het klassieke STABU-bestek vormt nog steeds de basis van 65 tot 80 procent van alle werken. Om toekomstbestendig te blijven en in te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de sector, hebben Bouwend Nederland, het Rijksvastgoedbedrijf, Uneto-VNI, Aedes, BNA en NL-ingenieurs – de vertegenwoordigers in het bestuur van STABU – de koers voor de komende jaren opnieuw vastgesteld.

 • COLUMN/ Miljoenennota 2019 biedt perspectieven voor de bouw
  Onlangs heeft het kabinet in de Miljoenennota haar beleidsvoornemens bekendgemaakt voor het komende begrotingsjaar. Een aantal maatregelen heeft gevolgen voor de bouw. Zo wil het kabinet de werking van de woningmarkt verbeteren en is er extra geld beschikbaar voor infrastructuur.

 • BNR Bouwmeesters: veiligheid
  De bouwsector staat al jarenlang in de top drie meest onveilige sectoren van Nederland. Branchevereniging Bouwend Nederland lanceerde om die reden de campagne ‘Bouw Veilig, Iedere Dag’. BNR Bouwmeesters van maandag 15 oktober ging over wat er mis kan gaan op de bouwplaats en wat bedrijven kunnen doen om voor meer veiligheid te zorgen.

Banner

Poll

Hoe heeft u ons gevonden?