Laatste nieuws
Bouwend Nederland
Description here!

 • Volgende stap naar Wijk van de Toekomst in Gieten
  Wethouder Co Lambert van de gemeente Aa en Hunze en directeur-bestuurder Jaap Boekholt hebben onlangs aan de Wemenweg in Gieten het bouwbord onthuld van de modelwoning aan deze straat. Deze woning wordt verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt en is de basis voor mogelijke aanpassingen voor woningen in de wijk. De modelwoning is na de zomer klaar en kan dan bekeken worden. Het is een volgende stap in de realisatie van de Wijk van de Toekomst.

 • Glas Award 2019. Leden en sympathisanten van vakgroep GBO kunnen zich nu inschrijven!
  Naast de Glas Award worden ook de Innovatie Award en Aanmoedigingsprijs uitgereikt.

 • 'Je gaat het maken' richt zich ook op zij-instromers
  De campagne Je gaat het maken richt zich ook op zij-instromers die willen kiezen voor een uitdagende baan in de bouw- & infrasector. Ervaring en vaardigheden die zijn opgedaan in een andere baan of beroep kunnen ook in deze sector goed van pas komen! Zoals duidelijk wordt uit onderstaande praktijkvoorbeelden.

 • Regio Holland boven Amsterdam wil snel 40.000 extra woningen bouwen
  De Amsterdamse woningmarkt staat al jaren stevig onder druk. Dat is te zien aan de woningschaarste, maar ook aan de gestegen prijzen van vastgoed in Amsterdam en de directe regio. De regio Holland boven Amsterdam biedt aan om Amsterdam en de omliggende gemeenten te ondersteunen door de bouw van 40.000 extra woningen in de regio. De regio is in toenemende mate populair onder Amsterdammers met verhuisplannen. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een toenemende druk op de woningmarkt in plaatsen als Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard, Castricum, Heiloo, Schagen en Uitgeest. Holland boven Amsterdam kan 40.000 extra woningen realiseren om die druk op te vangen. De regio doet daarom het aanbod om extra woningen te bouwen.

 • Wet voor compensatie transitievergoeding door Eerste Kamer aangenomen
  Eerder berichtten wij over het vorm krijgen van het wetsvoorstel dat compensatie biedt aan werkgevers die een transitievergoeding moeten betalen aan een werknemer na diens langdurige arbeidsongeschiktheid. Na het antwoord van minister Koolmees op Kamervragen is eea in een stroomversnelling beland en sinds vorige week is - na goedkeuring door de Tweede Kamer - nu ook de Eerste Kamer akkkoord gegaan met het wetsvoorstel.

 • Stijging aantal reviews in de bouw
  Zo vlak voor de bouwvak heeft bouwnu.nl een mijlpaal bereikt: de 11.000e review werd op 12 juli door een consument gegeven. In dit geval door een tevreden klant uit Almere over de prestaties van Aannemingsbedrijf Houtman uit Gouda. Stijging aantal reviews in de verbouw Bouwnu.nl ziet een stijging in het aantal reviews die betrekking hebben op verbouw van woningen. Ook vinden steeds meer MKB-bedrijven hun weg naar het platform om zichzelf op die manier te profileren. Niet alleen bedrijven die vertegenwoordigd zijn binnen SKB (Stichting Klantgericht Bouwen), maar ook organisaties uit de glas- en renovatiebranche.

 • Uw kennis en ervaring inzetten in het onderwijs?
  Veel mbo-scholen verwachten binnen vijf jaar een groot tekort aan techniekdocenten. Wellicht dat u dat probleem kunt oplossen! Bouwend Nederland werkt met OTIB en A+O Metalektro, de gemeente Rotterdam én de MBO-instellingen in Zuid Holland samen en doen een beroep op werknemers uit de techniekbranches in de regio om toekomstige vakmensen op te leiden.

 • Save the date | 7 november 2018: Marktdag Ondernemend Samen Werken
  Marktdag in Provincie Utrecht: Klimaat in concurrentie?

 • Speciale editie vmbo Career Day komt naar Zuid-Holland
  Aanstaande 15 november 2018 organiseert Jet-Net & TechNet samen met Ha-Tech, Gemeente Delft, TechNet kringen Nieuwe Waterweg Noord en Techforce Rijnmond een speciale vmbo-editie van de Career Day bij de TU Delft. Wij nodigen uw organisatie uit om onderdeel uit te maken van dit unieke evenement. Tijdens de Career Day ontdekken leerlingen vmbo-3 tl de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen.

 • WAS Compliance en SNA Keurmerk ook bij inzet van buitenlandse onderaannemers
  De bouw- en infrasector heeft een fors tekort aan gekwalificeerd personeel. Dat vormt een belangrijke reden voor aannemers om ook te willen werken met buitenlandse onderaannemers en uitzenders. Het werken met deze partijen brengt echter een verhoogd risico met zich mee voor de ketenaansprakelijkheid. Een mogelijkheid om dat verhoogde risico te beperken, is onderaannemers en uitzenders te verplichten om te voldoen aan de eisen van WAS Compliance en om het SNA Keurmerk te behalen.

Banner

Poll

Hoe heeft u ons gevonden?