Laatste nieuws
Bouwend Nederland
Description here!

 • Zonder grond, geen bouw en geen passend huis
  Pak het woningtekort aan door beter doordacht bouwgrond uit te geven. Dit kan als bouwers en overheden (onderling) hun werkwijze beter op elkaar afstemmen. Deze aanpak past bij de nieuwe Omgevingswet die door anders werken meer ruimte voor ontwikkeling biedt.

 • BNR Bouwmeesters: Asfalt staat niet stil: nieuw wegdek binnen 3 uur
  Nederland loopt voorop als het gaat om innovatieve infrastructuur. Denk daarbij aan slimme asfalttoepassingen. In de uitzending van maandag 17 juni ontdekt Bouwmeesters dat de infrasector niet stil zit. Er is aan innovatie geen gebrek. Te gast waren: Greet Leegwater, onderzoeker asfalt TNO; en Robbert Naus, innovatiemanager infra bij Dura Vermeer met een reportage bij Stonecycling, dat van gerecycled materiaal bakstenen maakt.

 • Column / Bouwreviews alleen nodig in slechte tijden?
  Maar liefst 80% van de consumenten laat zich beïnvloeden door reviews voordat hij of zij een aanschaf doet. Het is voor klanten steeds gebruikelijker een recensie achter te laten op een betrouwbaar, transparant en onafhankelijk platform.

 • Onderhoud infrastructuur eindelijk op de politieke kaart: nú doorpakken
  Minister van Nieuwenhuizen geeft gehoor aan de oproep van Bouwend Nederland, ANWB, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex om snel een inventarisatie te maken van de vervangings- en renovatieopgaaf van de Nederlandse infrastructuur. Dit beloofde ze de Tweede Kamer.

 • Spannende Bouwbazen strijd in regio Utrecht
  Onder luid gejuich wonnen de leerlingen van Het Nieuwe Eemland uit Amersfoort op 19 juni de Bouwbazen Challenge. Zij kregen voor het beste bouwidee naast de gouden hamer ook een check van 3000 euro. De studenten zijn dolblij met de prijs en mogen hun bouwidee nu echt gaan uitvoeren.

 • Deadline 1 juli voor Informatieplicht energiebesparing komt snel dichterbij. Heeft u uw energiebesparende maatregelen al gemeld?
  Voor 1 juli 2019 moeten alle bedrijven die meer dan 50.000 KWh verbruiken per jaar aan de RVO melden welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Uit onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken blijkt, dat nog maar 6000 van alle bedrijven dit tot nu toe gedaan heeft.

 • Met unieke samenwerking ruim 2000 huurwoningen sneller verduurzamen
  Vernieuwende manier van opdrachtgeven en opdrachtnemen. Twee woningcorporaties en vijf bouwbedrijven verduurzamen de komende 4 jaar gezamenlijk meer dan 2.000 sociale huurwoningen in West-Brabant. Woningcorporaties Tiwos en Thuisvester en Bouwbedrijven Van Agtmaal, Hendriks Coppelmans, De Kok Bouwgroep, Huybregts Relou en Zwaluwe Bouw vormen daarvoor de Brabantse Duurzaamheids Alliantie.

 • Jaarlijke potentiële besparingen door beglazingsproducten in 2030 en 2050
  De onderstaande factsheet laat zien hoeveel het energieverbruik en de uitstoot van CO in 2030 en 2050 2 jaarlijks zouden kunnen worden verminderd in 2030 en 2050 als in alle gebouwen in Nederland hoogrendementsbeglazing werd geplaatst. Deze gegevens bieden een referentiekader om te kwantificeren wat er op de middellange termijn kan worden bereikt als we de juiste maatregelen nemen. Klik hier om de factsheet te openen »

 • Ontheffingen op recyclingbijdrage afgewezen
  Op 7 juni 2019 kregen wij bericht van het besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstraat, dat de aanvragen voor ontheffing van de afdracht van de recyclingbijdrage zijn afgewezen.

 • Blubber en blije gezichten bij Bouwinspiratiedag in Veenendaal
  Voor het vijfde jaar op rij werd in Veenendaal op de dag voor de Dag van de Bouw de Bouwinspiratiedag georganiseerd. Een kleine 600 basisschoolleerlingen maakte op speelse wijze kennis met bouw en techniek.

Banner

Poll

Hoe heeft u ons gevonden?